Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0
Descarca Server 1 Descarca Server 2

Das Cabinet des Dr. Caligari - Cabinetul doctorului Caligari (1920)

The Cabinet of Dr. Caligari este un film mut, german, de groază, în regia lui Robert Wiener. Este considerat ca fiind unul din primele filme horror.

Vizualizari: 58

Categoria: Horror, Thriller, 1920

Regizor: Robert Wiener

Data Adaugari: 16/03/2021

Scenariști: Carl Mayer, Hans Janowitz

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:17:13

Claritate: HDRip 720p

Premii: 1 premiu Rondo Statuette

IMDb: 8.1

"Expresionismul în film cunoaște mai multe etape până la expresionismul total în care fizionomia și mimica obiectelor este tot atât de vie și demonică asemeni omului din film." - Bela Balazs - 1947 (Arta filmului)

Capodopera a expresionismului german, e un film considerat de criticii de arta cu totul singular in istoria cinematografului la aceea vreme. Este povestea unui somnambul ce se lasa condus, fara voia sa, ca un automat, de o vointa straina care, in final il conduce la crima. Stilizarea tipic curentului expresionist, in care apar permanent deformari de perspectiva, efecte de lumina originale, de cele mai multe ori pictate direct pe decor, un machiaj excesiv al interpretilor pentru a induce spaima, oroare si frica constituie un inceput intr-o unitate omogena din punct de vedere artistic a filmelor hororr de astazi.

Eroul principal, interpretat de Werner Kraus constituie "primul tip tragic" ,in intregime ,constituit si creat de cinematograf si este un amestec de spirit, cruzime, neliniste, teama, oroare...

Vazut in perspectiva sec.XXI cand filmele de acest gen invadeaza salile de cinematograf , poate fi considerat naiv, copilaresc si simplu dar constituie un inceput, un prim pas spre ce avea sa urmeze.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: