Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0
Descarca Server 1 Descarca Server 2

Forbidden Games (Jeux interdits) - Jocuri interzise (1952)

Jocuri interzise (titlul original: Jeux interdits) este un film dramatic francez, realizat în 1952 de regizorul René Clément. Filmul se bazează pe romanul omonim a scriitorului François Boyer și istorisește povestea a doi copii din timpul celui de al II-lea război mondial, care prin joaca lor încearcă să asimileze spaima războiului și moartea celor apropiați. Protagoniști sunt actorii Georges Poujouly, Brigitte Fossey, Lucien Hubert, Laurence Badie. Filmul a obținut numeroase premii printre care Oscar pentru cel mai bun film străin.

Vizualizari: 702

Categoria: Dramă, Război, 1952

Regizor: René Clément

Data Adaugari: 11/01/2018

Scenariști: François Boyer , Jean Aurenche

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:26:14

Claritate: HDRip

Premii: 1 nominalizare OSCAR,1 premiu Academy Awards,1 premiu BAFTA,1 premiu Blue Ribbon,1 premiu Bodil Awards,1 premiu Kinema Junpo Award,1 premiu NBR Award,1 premiu NYFCC Award,1 premiu Venice Film Festival

IMDb: 8.0

Acțiunea filmului se petrece în anul 1940 în Franța pe timpul celui de-al doilea Război Mondial. În timpul refugiului din fața armatei germane, părinții și cățelul micuței de cinci ani Paulette, mor în urma unui atac al unor avioane de vânătoare asupra convoiului de regiați. Cu câinele mort în brațe, Paulette rătăcește prin împrejurimile total necunoscute. Astfel întâlnește un copil de unsprezece ani, Michel, fiu de țăran, care o ia cu el acasă la ferma părinților. Aici fratele lui mai mare, era pe moarte după ce a fost călcat de un cal. Copiii încearcă să înțeleagă în felul lor moartea. Paulette dorește să își îngroape cățelul iar Michel face lângă o moară veche un cimitir, unde băiatul aduce și alte animale și gândaci să-i îngroape. Crucea pentru cățel, a luat-o de pe dricul cu care urma să fie dus la mormânt fratele său, mai apoi alte cruci din cimitir și din biserică. La început bănuiala cade pe vecinii Gouard, cu care familia Dollé demult se dușmăneau. Michel merge însă și se spovedește la preot că el este făptașul. Când se ajunge la o ceartă serioasă între tatăl Dollé și tatăl Gouard, vine preotul să lămurească lucrurile. Michel se împotrivește să dea în vileag unde se află crucile. Abia când vine poliția să o ia pe Paulette și să o ducă la o casă de orfani, Michel este dispus să divulge tatălui unde este locul, în schimbul promisiunii că Paulette are voie să rămână în familie. Dar tatăl însă nu își ține promisiunea iar Paulette ajunge la orfelinat.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: