Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

4.7
Descarca Server 1 Descarca Server 2

Ivanhoe (1952)

Ivanhoe este un film epic de aventură istorică britanico-americană din 1952 regizat de Richard Thorpe și produs de Pandro S. Berman pentru Metro-Goldwyn-Mayer.
Filmul reda cu fidelitate actiunea clasicului roman. La sfarsitul secolului al 12-lea, saxonii si normanzii cuceritori inca se urasc. Nepopularul Ioan Fara de Tara, conduce Anglia de cand fratele sau, Richard Inima de Leu a plecat in cea de-a 3-a Cruciada.

Vizualizari: 1874

Categoria: Acţiune, Aventuri, Dramă, Istoric, Romantic, 1952

Regizor: Richard Thorpe

Data Adaugari: 04/01/2018

Scenariști: Noel Langley , Æneas MacKenzie

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:46:39

Claritate: BDRip 720p

Premii: 3 nominalizari OSCAR,2 nominalizari Globul de Aur,1 nominalizare DGA Award,1 nominalizare Venice Film Festival

IMDb: 6,8

Filmul reda cu fidelitate actiunea clasicului roman. La sfarsitul secolului al 12-lea, saxonii si normanzii cuceritori inca se urasc. Nepopularul Ioan Fara de Tara, conduce Anglia de cand fratele sau, Richard Inima de Leu a plecat in cea de-a 3-a Cruciada. Pe drumul spre casa, Richard este arestat de austrieci, iar Ioan nu vrea sa plateasca rascumpararea. Ivanhoe, intors cu bine in Anglia vine la castelul tatalui sau, Cedric, deghizat in menestrel si este recunoscut de servitorul sau, Wamba. Dupa ce o regaseste pe Rowena, iubita sa, Ivanhoe isi dezvaluie identitatea tatalui sau si ii cere bani pentru rascumpararea regelui, dar acesta il refuza. Pentru a face rost de bani, Ivanhoe apeleaza la evreul Isaac, a carui frumoasa fiica, Rebecca se indragosteste de Ivanhoe...Urmeaza nenumarate intorsaturi de situatii, batalii, lupte de capa si spada, totul in crescendo, tinand spectatorul cu sufletul la gura, pana la reintoarcerea regelui in Anglia.

Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film, Oscar pentru cea mai buna imagine (Freddy Young), Oscar pentru cea mai buna muzica (Miklos Rozsa), Globul de aur pentru cea mai buna muzica, Globul de aur pentru cel mai bun film, Premiul DGA pentru cel mai bun regizor (Richard Thorpe).

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: