Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

2.0
Descarca Server 1 Descarca Server 2

Kozara (1962)

Kozara este un film iugoslav din 1962, regizat de Veljko Bulajić. Este un film bine cunoscut al sub-genului de filme cu partizani, gen popular în Iugoslavia din anii ’60 -’70 și care prezintă evenimente din jurul bătăliei de la Kozara.
A câștigat Marea Arenă de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul de Film de la Pula din 1962, premiile naționale iugoslave de film, a fost înscris în cel de-al treilea Festival Internațional de Film de la Moscova, unde a câștigat un Premiu de Aur și a fost propunerea Iugoslaviei pentru cel mai bun film străin la a-32-a ediție a premiilor Oscar, dar propunerea nu a fost acceptată.

Vizualizari: 201

Categoria: Dramă, Război, 1962

Regizor: Veljko Bulajic

Data Adaugari: 30/03/2021

Scenariști: Veljko Bulajić, Stevan Bulajić, Ratko Đurović, Skender Kulenović, Vladimir Spindler, Berislav Orlovic

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:02:06

Claritate: HDRip 720p

Premii: 1 premiu si 1 nominalizare Moscow International Film Festival,1 premiu Silver Arena

IMDb: 7,2

Acest film istoric urmărește Bătălia de la Kozara şi este inspirat din evenimente reale. Multe scene din film, cu ororile la care au fost supuşi partizanii şi populaţia care îi sprijinea, au fost preluate din filme documentare reale, făcute de cameramanii germani cu scop de propagandă în timpul celui de al doilea Război Mondial. În iunie 1942, germanii şi colaboraţioniştii sârbi decid să scape de partizanii aflați în pădurile de pe muntele Kozara, din nordul Bosniei, care transformaseră locaţia lor într-un adevărat bastion de apărare, de unde executau frecvent misiuni de distrugere şi sabotare. Ei încercuiesc muntele şi încep operaţiunea de suprimare a acestora, însă partizanii nu au grijă doar de ei înşişi, ci încearcă să protejeze şi miile de refugiaţi, dislocaţi şi ei în păduri. Filmul este o dramatizare şi conţine anumite momente melodramatice care au avut doar un singur scop - de a glorifica ideologia comunistă.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: