Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0
Descarca Server 1 Descarca Server 2

Les belles de nuit (Beauties of the Night) - Frumoasele Noptii (1952)

Frumoasele nopții (titlul original: în franceză Les Belles de nuit) este un film de comedie romantică, coproducție franco-italiană, realizat în 1952 de regizorul René Clair, protagoniști fiind actorii Gérard Philipe, Magali Vendeuil, Martine Carol și Gina Lollobrigida.
Eroul filmului este un profesoraș de muzică, pârlit și naiv, de care râd toți (Gerard Philipe). Dând lecții de pian unei fetițe răsfățate, de bani gata, profesorul este atras de un tablou reprezentând un salon elegant plin de bogătași care ascultă un concert dat de un pianist, văzut din spate. Eroul filmului, legănat de monotonia gamei, ațipește și visează. Tabloul din perete se animă...

Vizualizari: 784

Categoria: Comedie, Fantastic, Muzical, Romantic, 1952

Regizor: René Clair

Data Adaugari: 15/01/2018

Scenariști: René Clair, Gian Luigi Rondi, Pierre Barillet, Jean-Pierre Grédy

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:25:45

Claritate: BluRay 720p

Premii: 1 premiu Critics Award,1 premiu NBR Award,1 premiu si 1 nominalizare Venice Film Festival

IMDb: 6,9

La începutul anilor 1950, tânărul compozitor Claude lucra noapte de noapte la o operă. Lucrările sale nu i-au adus niciun ban până acum, motiv pentru care își câștigă existența ca profesor de muzică într-un orășel de provincie francez și uneori dând și lecții private. Cu toate acestea, banii lui nu sunt suficienți pentru a plăti chiria la timp în fiecare lună. Pentru a uita de grijile sale și de zgomotul insuportabil din cartierul său, îi place să stea în patul său și să viseze la o lume mai bună. Fidel motto-ului „Totul era mult mai bun pe vremuri!”, Claude rătăcește prin lumea viselor sale prin secolele trecute. Uneori este un compozitor de operă de succes la sfârșitul secolului trecut, alteori un ofițer eroic în slujba lui Napoleon sau chiar un luptător curajos în timpul Revoluției franceze. Este întotdeauna înconjurat de femei frumoase care îl adoră, ale căror fețe le cunoaște din viața reală, cum ar fi minunata Edmée de Villebois, la a cărei fiică îi dă lecții private de pian, sau casiera unei cafenele, care în visul său se transformă în Leïla, o seducătore femeie din harem. Chiar și frumoasa lui vecină Suzanne apare în mod repetat în castelele sale din Spania.

De-a lungul timpului, Claude se rupe din ce în ce mai mult de realitate, motiv pentru care nu-și mai găsește drumul în viața reală: din cauza pașaportului expirat și din cauza insultelor adresate unui oficial, ajunge la închisoare pentru scurt timp. Vrea să facă rost de somnifere pentru a dormi și mai mult, iar prietenii lui sunt deja îngrijorați pentru el. Ei cred că vrea să se arunce de pe un pod, fiind obosit de viață sau să se omoare cu pastilele de dormit, motiv pentru care pun totul în mișcare și plătesc chiria pentru el pentru a preveni presupusa sinucidere planificată.

Când Claude se dedă din nou gândurilor sale ireale, întâmpină dificultăți neprevăzute în lumea sa de vis, printre care un soț gelos care îl provoacă la duel, o armată de soldați algerieni care îl hăituiesc întruna, sau plonjează în tulburările sângeroase din 1789. Când se trezește din nou, uluit de fanteziile sale barbare, prezentul nu-i mai pare atât de nefast. Începe să aprecieze lucrurile de zi cu zi din mediul său și își dă seama că adevărata Suzanne are mult mai multe de oferit decât orice iluzie. Pentru a scăpa de urmăritorii lui imaginari, nu mai vrea să doarmă.

Între timp, la oficiul poștal a sosit încă o scrisoare pentru Claude, pe care nu poate să o ridice cu actul de identitate expirat. Datorită prietenilor săi, el primește în cele din urmă scrisoarea. Acesta este un răspuns al directorului unei opere, căruia Claude îi trimisese una din compozițiile sale în urmă cu câteva luni. După cum se dovedește, opera sa l-a încântat pe director, astfel încât i se prevede lui Claude un viitor de succes, cu Suzanne alături de el.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: