Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0
Descarca Server 1 Descarca Server 2

Marathon Man - Maratonistul (1976)

Thomas 'Babe' Levy este un doctorat în istorie. student și un alergător pasionat care cercetează același domeniu ca și tatăl său, HV Levy ( Allen Joseph ), care s-a sinucis după ce a fost anchetat în epoca lui Joseph McCarthy . Fratele lui Babe, Henry 'Doc' Levy, se prezintă ca un executiv al companiei petroliere, dar este de fapt un agent guvernamental care lucrează pentru o agenție secretă condusă de comandantul Peter 'Janey' Janeway (William Devane). Una dintre slujbele lui Doc este de a servi drept curier de diamante pentru infamul criminal de război nazist, Dr. Christian Szell, în schimbul asistenței acestuia din urmă în depistarea altor criminali de război naziști. Szell este cunoscut sub numele de der weiße Engel (germană pentru Îngerul Alb) datorită coamei sale proeminente de păr alb.

Vizualizari: 69

Categoria: Acţiune, Crimă, Thriller, 1976

Regizor: John Schlesinger

Data Adaugari: 15/02/2021

Scenariști: William Goldman

Uploader: Admin

Durată Film: 2:05:23

Claritate: BluRay 720p

Premii: Nominalizat la Academy Awards, USA 1977,Golden Globes, USA 1977,BAFTA Awards 1977,Bambi Awards 1977,Writers Guild of America, USA 1977

IMDb: 7,4

Thomas 'Babe' Levy este un doctorat în istorie. student și un alergător pasionat care cercetează același domeniu ca și tatăl său, HV Levy ( Allen Joseph ), care s-a sinucis după ce a fost anchetat în epoca lui Joseph McCarthy . Fratele lui Babe, Henry 'Doc' Levy, se prezintă ca un executiv al companiei petroliere, dar este de fapt un agent guvernamental care lucrează pentru o agenție secretă condusă de comandantul Peter 'Janey' Janeway (William Devane). Una dintre slujbele lui Doc este de a servi drept curier de diamante pentru infamul criminal de război nazist, Dr. Christian Szell, în schimbul asistenței acestuia din urmă în depistarea altor criminali de război naziști. Szell este cunoscut sub numele de der weiße Engel (germană pentru Îngerul Alb) datorită coamei sale proeminente de păr alb. Un criminal de război căutat, Szell este înconjurat în America de Sud și trăiește dintr-un mare depozit de diamante pe care le luase de la evreii uciși la Auschwitz . Diamantele sunt păstrate într-o cutie de valori la o bancă din New York și sunt retrase la nevoie de fratele său Klaus Szell. După ce fratele doctorului Szell este ucis într-o criză de furie rutieră, Szell simte că nu mai poate avea încredere în nimeni și continuă să încerce să fie uciși toți manipulatorii de diamante și curierii, inclusiv Doc însuși.
Scăpând de mai multe tentative de crimă, Doc suspectează că Szell va veni în New York pentru a-și recupera valoroasa colecție de diamante. Doc vine la New York sub masca unei vizite la Babe. Între timp, Babe și noua sa iubită, Elsa Opel, care pretinde că sunt din Elveția , sunt asaltați de doi bărbați îmbrăcați în costume. Când Doc îi ia pe Babe și Elsa la prânz, el o păcălește pe Elsa pentru a-i dezvălui că i-a mințit-o pe Babe despre trecutul ei. Deși Doc suspectează că ar putea fi legată de Szell, el îi spune lui Babe că este în căutarea unui soț american pentru a deveni cetățean american.. După ce Szell ajunge în America, Doc îl confruntă, afirmând că nu ar fi trebuit să o implice pe Babe în aceste chestiuni și că el însuși nu este de încredere. Szell îl ia apoi pe Doc prin surprindere și îl înjunghie cu o lamă ascunsă în mânecă. Doc ajunge înapoi în apartamentul lui Babe și moare.
Poliția o interoga pe Babe până când sosesc agenții guvernamentali, conduși de Janeway. Janeway îl întreabă pe Babe ce i-a spus Doc înainte de a muri și îi spune lui Babe că fratele său a fost agent al guvernului SUA. Babe insistă că fratele său nu i-a spus nimic, dar Janeway este convins că Doc nu s-ar fi străduit până la apartamentul lui Babe fără să-i ofere informații vitale.
Mai târziu, Babe este răpit din apartamentul său de către cei doi bărbați care l-au jefuit în parc și este torturat de Szell folosind stomatologie. În timpul torturii sale, Babe este întrebat în mod repetat, „Este sigur?”, Dar el continuă să nege orice cunoștință. Babe este apoi salvat de Janeway, care explică faptul că Szell se află în SUA pentru a vinde marele său cache de diamante. Janeway îl apasă pe Babe despre cuvintele pe moarte ale lui Doc, dar Babe încă insistă că nu știe nimic. Frustrat, Janeway se dezvăluie ca agent dublu și îl întoarce pe Babe la Szell. Încă în imposibilitatea de a extrage ceva de la Babe, Szell găuriște într-unul din dinții săi sănătoși. Babe scapă în cele din urmă, ajutat de abilitățile sale de alergător de maraton.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: