Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0
Descarca Server 1 Descarca Server 2

Somebody Up There Likes Me - Cineva acolo sus mă iubeşte (1956)

Cineva acolo sus mă iubește este un film dramatic american despre viața boxerului Rocky Graziano, realizat în 1956 de regizorul Robert Wise, după romanul omonim scris de Rocky Graziano împreună cu Rowland Barber. Protagoniști filmului sunt actorii Paul Newman, Pier Angeli, Everett Sloane și Eileen Heckart.

Vizualizari: 197

Categoria: Biografic, Dramă, Sport, 1956

Regizor: Robert Wise

Data Adaugari: 23/03/2021

Scenariști: Ernest Lehman , Rocky Graziano

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:53:27

Claritate: BluRay 720p

Premii: 2 premii si o nominalizare Oscar,1 premiu CEC Award,1 nominalizare DGA Award,1 premiu NBR Award,2 nominalizari NYFCC Award,1 nominalizare WGA Award

IMDb: 7.5

Pornind de la biografia lui Graziano, filmul relateaza povestea unui tanar sarac, dintr-un cartier muncitoresc, care din cauza mediului in care creste ajunge in inchisoare. Mizeria fizica si umana din inchisoare, el descopera boxul, in primul rand ca forma de autoaparare.

Viata intre puscariasi este foarte grea. Lupta pentru supravietuire determinandu-l pe Graziano sa abuzeze in unele cazuri de forta sa fizica. Desi conditiile de detentie sunt foarte dure, iar detinutii sunt atent supravegheati, el se dovedeste a fi greu de stapanit, generand scandaluri si fiind nedisciplinat. Totusi aici este locul in care el incepe sa se gandeasca la box, ca la un sport si la o viitoare cariera sportiva.

Daca telespectatorii pot accepta faptul ca unul din cei mai frumosi actori ai Hollywoodului (Paul Newman) nu va arata niciodata in realitate ca boxeurul Rocky Graziano, atunci cu siguranta vor gasi filmul una din cele mai bune capodopere ale anilor 50 si ale cinematografiei.

Rolul a fost initial propus rebelului cinematografiei americane, James Dean. Acesta a acceptat scenariul dar, accidentul nefericit in care si-a pierdut viata i-a dat sansa lui Paul Newman sa joace rolul care l-a facut celebru. Tot in acest film debuteaza alt rebel fara cauza al cinematografiei americane : Steve McQueen.

Dupa multi ani, cand paraseste inchisoarea, Rocky se hotaraste sa inceapa o noua viata. Este imediat inrolat dar nu rezista mult si se inscrie intr-o asociatie sportiva de box.
La inceput, tanarul este atras de mirajul castigurilor ce se vehiculeaza in lumea boxului. Apoi, el descopera cu ajutorul sportului ca trebuie sa se respecte si sa aiba incredere in fortele lui. Cand castiga primul meci curat Rocky intelege sensul cuvantului optimist, iar viata i se schimba.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: