Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0
Descarca Server 1 Descarca Server 2

The Deluge (Potop) - Potopul (1974)

Potop, film istoric, coproducție polono-sovietică, film apărut în 1974, regia Jerzy Hoffman.
Filmul Potop (1974) a fost nominalizat la Premiile Oscar in anul 1975, la categoria Cel mai bun film strain.
Filmul POtop este o ecranizare dupa romanul Potop, scris de Henryk Sienkiewicz. Romanul face parte din trilogia istorica scrisa de Sienkiewicz: Prin foc și sabie, Potopul și Pan Wołodyjowski.
Filmul original a fost restaurat digital si prezentat la Televiziunea poloneza in decembrie 2013. Pentru aniversarea de 40 de ani a filmului, o noua versiune, mai scurta cu doua ore, va fi prezenata la sfarsitul anului 2014 cu titlul Potop Redivivus.

Vizualizari: 334

Categoria: Aventuri, Istoric, Război, Romantic, 1974

Regizor: Jerzy Hoffman

Data Adaugari: 10/01/2021

Scenariști: Jerzy Hoffman, Adam Kersten

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 04:38:48

Claritate: BRRip 720p

Premii: 1 nominalizare OSCAR , 3 premii Polish Film Festival ,2 premii Film Award

IMDb: 7.7

La jumatatea secolului al XVII-lea, Uniunea Polono-Lituaniana este din nou in pericol in urma invaziei suedezilor condusi de regele Carol X Gustav.
Personajul central, Andrzej Kmicic, este imaginea luptatorului acelor vremuri tulburi, salbatic si temerar peste masura, cu calitati redutabile de lider, bantuit de trairi contradictorii. Dragostea pentru Olenka Billewicz il va schimba, insa, pentru totdeauna…
Aventurile se succed cu repeziciune, schimbarile de situatii sunt dramatice, totul petrecandu-se pe un fundal sumbru, marcat de distrugeri si moarte.
Lupta pentru izgonirea cotropitorilor are in centru exponenti ai patriotismului polonez, precum Wolodyjowski si Zagloba.
(anul 1655, protestanți suedezi și catolici polonezi, regele suedez Carol X Gustav, regele polonez Jan Kazimierz, nobili polonezi renegați, invadatori suedezi)

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: