Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

3.0
Descarca Server 1 Descarca Server 2

Viva Zapata! (1952)

Viva Zapata! (titlul original: în engleză Viva Zapata!) este un film dramatic american, realizat în 1952 de regizorul Elia Kazan, conținând elemente biografice din viața eroului revoluției mexicane, Emiliano Zapata. Acțiunea filmului începe din anul precedent izbucnirii revoluției și ține până la moartea revoluționarului, în anul 1919. Protagoniștii filmului sunt actorii Marlon Brando, Jean Peters, Anthony Quinn, Joseph Wiseman.

Vizualizari: 618

Categoria: Biografic, Dramă, Istoric, Război, Western, 1952

Regizor: Elia Kazan

Data Adaugari: 05/01/2018

Scenariști: John Steinbeck, Edgcumb Pinchon

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:53:13

Claritate: BRRip

Premii: 1 premiu si 4 nominalizari OSCAR,1 nominalizare Globul de Aur,1 premiu si 1 nominalizare BAFTA,1 nominalizare DGA Award,1 nominalizare FMCJ Award

IMDb: 7,4

Revolutionarul mexican Emiliano Zapata (n.1877-m.1919) a fost conducatorul miscarii taranesti din sudul Mexicului in timpul revolutiei din 1910-1917.
Inainte de izbucnirea revolutiei mexicane a organizat si a condus un detasament de “guerilleros” impotriva lui Porfirio Diaz. A elaborat un program revolutionar, intitulat “Planul Ajalo”, prin care revendica restituirea catre tarani a pamanturilor acaparate de mosieri, expropierea latifundiilor prin rascumparare partiala si confiscarea pamanturilor apartinand dusmanilor revolutiei.
Emiliano Zapata a fost asasinat de reactiune.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: