Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

3.2
Descarca Server 1 Descarca Server 2

Watership Down - Familia Iepurilă (1978)

Sperând să scape de distrugerea de către dezvoltatorii umani și să salveze comunitatea lor, o colonie de iepuri, condusă de Hazel și Fiver, caută un loc sigur pentru a înființa un nou warren.În mitologia limbii lapine , lumea a fost creată de zeul Frith. Toate animalele mâncau iarbă, trăiau armonios. Iepurii s-au înmulțit, iar apetitul lor a dus la o lipsă de alimente. Frith a ordonat prințului iepurelui, El-Ahrairah, să-și controleze poporul, dar a fost batjocorit. Ca răzbunare, Frith a dat cadouri speciale fiecărui animal, transformându-i în prădători pentru a vâna iepurii.

Vizualizari: 156

Categoria: Animaţie, Aventuri, Dramă, 1978

Regizor: Martin Rosen , John Hubley

Data Adaugari: 14/01/2021

Scenariști: Richard Adams, Martin Rosen

Uploader: Admin

Durată Film: 1:32:15

Claritate: BluRay 1080p

Premii: Nominalizat la Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 1979, Chicago International Film Festival 1978, Hugo Awards 1979, Satellite Awards 2008

IMDb: 7,6

În mitologia limbii lapine , lumea a fost creată de zeul Frith. Toate animalele mâncau iarbă, trăiau armonios. Iepurii s-au înmulțit, iar apetitul lor a dus la o lipsă de alimente. Frith a ordonat prințului iepurelui, El-Ahrairah, să-și controleze poporul, dar a fost batjocorit. Ca răzbunare, Frith a dat cadouri speciale fiecărui animal, transformându-i în prădători pentru a vâna iepurii. Mulțumit că El-Ahrairah și-a învățat lecția, Frith dă iepurilor daruri de viteză și viclenie.
În prezent, într-un warren lângă Sandleford , un văzător de iepuri pe nume Fiver are o viziune apocaliptică și îl ia pe fratele său mai mare Hazel să-l roage pe șef pentru evacuare. Șeful îi demite și îi ordonă căpitanului Holly, șeful forțelor de poliție Owsla ale lui Warren, să îi oprească pe cei care încearcă să plece. Fiver și Hazel împreună cu alți iepuri numiți Bigwig, Blackberry, Pipkin, Păpădie, Silver și Violet reușesc să scape, trecând un semn (pentru ei fără sens) care confirmă că vine o dezvoltare rezidențială.
Călătoresc prin pădure, evitând mai multe situații periculoase până când Violet - singura femelă a grupului - este ucisă de un șoim . Ceilalți întâlnesc în cele din urmă un iepure pe nume Cowslip, care îi invită la Warren, unde un fermier lasă grupul lui Cowslip legume ample. Sunt recunoscători, dar Fiver pleacă când simte ceva neliniștitor în atmosferă. Urmează Bigwig, care îl reproșează pe Fiver pentru că provoacă tensiune, când o capcană îl prinde pe Bigwig. Prietenii lui Bigwig reușesc să-l elibereze, iar Fiver află că fermierul protejează și hrănește warren-ul lui Cowslip, astfel încât să poată prinde iepuri pentru propriile mese. Grupul revine la călătoria sa.
Iepurii poate descoperi Nuthanger agricole, care conține o Hutch de domesticit face. Înainte ca acestea să poată elibera femelele, pisica și câinele fermei le alungă. Mai târziu, sunt găsiți de căpitanul Holly, care povestește distrugerea lui Sandleford de către oameni, precum și a iepurilor vicioși numiți „Efrafanii”. Fiver găsește în cele din urmă dealul pe care și l-a imaginat, Watership Down , unde grupul se instalează cu Hazel ca noul lor șef.
În curând, se împrietenesc cu un pescăruș cu cap negru rănit, pe nume Kehaar, care zboară în căutarea unor. În acea noapte, iepurii se întorc la Nuthanger Farm pentru a elibera doza, dar încercarea de a-i elibera eșuează, care se termină cu împușcătura lui Hazel. Fiver urmează o viziune despre miticul Iepure Negru către fratele său rănit. Kehaar se întoarce și, în timp ce aruncă o loviturădin piciorul lui Hazel cu ciocul său, rapoartele despre numeroasele lucruri făcute la marele warren Efrafa. Căpitanul Holly îl descrie ca un stat totalitar periculos, dar Hazel simte că trebuie să meargă acolo. Bigwig se infiltrează în Warren și este făcut ofițer Owsla de către crudul lor șef, generalul Woundwort. Bigwig recrutează mai mulți potențiali evadați pentru cauza sa, inclusiv Blackavar și Hyzenthlay. Cu ajutorul lui Kehaar, evadații găsesc o barcă care să plutească pe râu. În acea noapte, Kehaar pleacă în patria sa cu recunoștința warrenului.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: