Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0
Descarca Server 1 Descarca Server 2

Gallipoli (1981)

Gallipoli este un film de dramă de război australian din 1981 regizat de Peter Weir și produs de Patricia Lovell și Robert Stigwood, cu Mel Gibson și Mark Lee în rolurile principale. Filmul se învârte în jurul mai multor tineri din Australia de Vest care se înrolează în armata australiană în timpul primului război mondial. Sunt trimiși în peninsula Gallipoli în Imperiul Otoman (în Turcia modernă), unde participă la Campania Gallipoli. Pe parcursul filmului, tinerii își pierd încet inocența cu privire la scopul războiului. Punctul culminant al filmului are loc pe câmpul de luptă Anzac de la Gallipoli, reprezentând atacul inutil din bătălia de la Nek din 7 august 1915. Acesta modifică evenimentele în scopuri dramatice și conține o serie de inexactități istorice semnificative.

Vizualizari: 159

Categoria: Aventuri, Dramă, Istoric, 1981

Regizor: Peter Weir

Data Adaugari: 29/03/2021

Scenariști: David Williamson, Peter Weir

Uploader: bobbybalica12345

Durată Film: 01:46:58

Claritate: HDRip 720p

Premii: 1 nominalizare Globul de Aur,8 premii si 4 nominalizari Australian Film Institute,1 premiu Awgie Award,1 premiu NBR Award,1 nominalizare SIYAD Award,1 premiu Australian Cinematographers Society

IMDb: 7.4

Filmul se inspiră din unul dintre cele mai mari erori militare ale Primului Război Mondial, şi anume din evenimentele care au avut loc la Gallipoli, unde un corp din armata britanică, ANZAC, alcătuit în mare parte din australieni, este trimis într-o misiune sinucigaşă. Filmul prezintă sacrificiul inutil pe care acei tineri îl plătesc, care cu toate că proveneau din medii de viaţă diferite, devin uniţi de aspiraţiile lor patriotice şi de simţul datoriei. Un film dramatic cu o coloană sonoră memorabilă şi o adevărată lecţie despre inutilităţile războiului.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: