Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0
Descarca Server 1 Descarca Server 2

Merry Christmas, Mr. Lawrence - Crăciun fericit domnule Lawrence! (1983)

Crăciun fericit, domnule Lawrence, este un film de război britanico-japonez din 1983. A fost regizat de Nagisa Ōshima, scris de Ōshima și Paul Mayersberg și produs de Jeremy Thomas. În film joacă actorii David Bowie, Tom Conti, Ryuichi Sakamoto, Takeshi Kitano și Jack Thompson.

Vizualizari: 123

Categoria: Dramă, Război, 1983

Regizor: Nagisa Ōshima

Data Adaugari: 20/01/2021

Scenariști: Laurens van der Post , Nagisa Ôshima

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:03:18

Claritate: BluRay 720p

Premii: 1 premiu BAFTA,1 premiu si 5 nominalizari Awards of the Japanese Academy,1 nominalizare Top 10 Film Award,1 nominalizare Cannes,1 premiu Kinema Junpo,5 premii Mainichi Film Concours,1 premiu NBR Award,1 premiu SIYAD Award

IMDb: 7.3

Filmul prezintă relaţia dintre patru bărbaţi aflaţi într-un lagăr de muncă japonez în timpul celui de-al Doilea Război Mondiala. Maiorul Jack Celliers (Bowie), un neozeelandez rebel cu un secret din tinereţe, Căpitanul Yonoi (Sakamoto), tânărul comandant al lagărului, Locotenent-Colonelul John Lawrence (Conti), un ofiţer britanic ce pare a fi foarte brutal, dar în anumite circumstanţe şi uman, faţă de care Lawarence dezvoltă o apreciere deosebită. Pe când Celliers este chinuit de vină, Yonoi este copleşit de ruşine.
Fiind detaşat în Manchuria anterior, el nu a putut să fie în Tokyo împreună cu camarazii lui din armată în timpul incidentului de la 26 februarie din Japonia, când s-a realizat o lovitură de stat. Atunci când lovitura de stat a eşuat, tinerii ofiţeri care au participat la această tentativă au fost executaţi. Yonoi regretă că nu a putut să participe şi el şi să fie parte din sacrificiul patriotic făcut de camarazii lui.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: