Comentarii (0) Reclamație film

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0
Descarca Server 1 Descarca Server 2

Sense and Sensibility - Raţiune şi simţire (1995)

Sense and Sensibility este un film american din 1995 regizat de Ang Lee și bazat pe romanul cu același nume de Jane Austen. Actrița Emma Thompson a scris scenariul și a jucat rolul Elinor Dashwood, în timp ce Kate Winslet a jucat rolul surorii mai mici a lui Elinor, Marianne. Povestea urmărește viața surorilor Dashwood, care sunt obligate să caute securitate financiară prin căsătorie. Actorii Hugh Grant și Alan Rickman joacă rolurile pețitorilor lor. Filmul a fost lansat la 13 decembrie 1995 în Statele Unite.

Vizualizari: 118

Categoria: 1995, Dramă, Romantic

Regizor: Ang Lee

Data Adaugari: 27/03/2021

Scenariști: Jane Austen , Emma Thompson

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:16:15

Claritate: BluRay 720p

Premii: Un premiu şi 6 nominalizări Oscar, 2 premii şi 4 nominalizări Globul de Aur, 3 premii si 9 nominalizări BAFTA, un premiu si 1 nominalizare Berlin International Film Festival,1 nominalizare David di Donatello,1 nominalizare DGA Award + Alte premii

IMDb: 7,6

Inspirat după romanul clasic al lui Jane Austen, Sense and Sensibility, filmul este povestea surorilor Dashwood, sensibila Elinor (Thompson) şi pasionata Marianne (Winslet), ale căror şanse de a se căsători par condamnate pentru totdeauna de brusca pierdere a averii familiei.Acţiunea filmului are loc în Anglia sec. al XIX- lea. Mr. Daswwood moare şi îşi lasă soţia şi cele 3 fiice în pragul sărăciei. Cele 2 surori mai mari sunt firi complet opuse. Elinor, sora mai mare, e întruchiparea raţiunii, pe când Marianne, cea mică, face doar ce-i dictează inima. Ambele vor suferi însă din dragoste. Elinor se îndrăgosteşte de Edward, un tânăr educat, care nu o poate curta din cauza angajamentului sau faţă de Lucy. Marianne îl iubeşte pe John, dar acesta nu îi împărtăşeşte sentimentele.
Emma Thompson, Alan Rickman, Kate Winslet şi Hugh Grant joacă în această comedie romantică, fascinantă, care a intrat pe lista “Celor mai bune 10 filme” şi a câştigat Globul de Aur pentru “Cel mai bun film al anului” (Drama).

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: