Comentarii (0) Reclamație film
INFO (!) La player-ul netu probabil ati observat ca apare butonul de play (cel in cerc alb) intr-o pozitie diferita pe player, la intamplare. Au adaugat asta pentru a evita traficul de la boti, iar pentru a porni player-ul este necesar sa dati click direct pe el. Tineti cont si de faptul ca dupa ce dati click pe acesta, apare cel galben pe care va trebui sa dati iar click, altfel nu porneste videoclipul. E posibil de asemenea daca aveti adblock sa nu functioneze.

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

Profit every 10 minutes!

Das Cabinet des Dr. Caligari - Cabinetul doctorului Caligari (1920)

Urmărește filmul Das Cabinet des Dr. Caligari - Cabinetul doctorului Caligari (1920) Online Subtitrat Gratis la calitate HDRip 720p. Genurile acestui film sunt Horror, Thriller, 1920 . Filmul online Das Cabinet des Dr. Caligari - Cabinetul doctorului Caligari (1920) iti este oferit gratuit la o calitate buna si fara intrerupere.

Vizualizari: 171

Categoria: Horror, Thriller, 1920

Regizor: Robert Wiener

Data Adaugari: 16/03/2021

Scenariști: Carl Mayer, Hans Janowitz

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:17:13

Claritate: HDRip 720p

Premii: 1 premiu Rondo Statuette

IMDb: 8.1

"Expresionismul în film cunoaște mai multe etape până la expresionismul total în care fizionomia și mimica obiectelor este tot atât de vie și demonică asemeni omului din film." - Bela Balazs - 1947 (Arta filmului)

Capodopera a expresionismului german, e un film considerat de criticii de arta cu totul singular in istoria cinematografului la aceea vreme. Este povestea unui somnambul ce se lasa condus, fara voia sa, ca un automat, de o vointa straina care, in final il conduce la crima. Stilizarea tipic curentului expresionist, in care apar permanent deformari de perspectiva, efecte de lumina originale, de cele mai multe ori pictate direct pe decor, un machiaj excesiv al interpretilor pentru a induce spaima, oroare si frica constituie un inceput intr-o unitate omogena din punct de vedere artistic a filmelor hororr de astazi.

Eroul principal, interpretat de Werner Kraus constituie "primul tip tragic" ,in intregime ,constituit si creat de cinematograf si este un amestec de spirit, cruzime, neliniste, teama, oroare...

Vazut in perspectiva sec.XXI cand filmele de acest gen invadeaza salile de cinematograf , poate fi considerat naiv, copilaresc si simplu dar constituie un inceput, un prim pas spre ce avea sa urmeze.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: