Comentarii (0) Reclamație film
INFO (!) La player-ul netu probabil ati observat ca apare butonul de play (cel in cerc alb) intr-o pozitie diferita pe player, la intamplare. Au adaugat asta pentru a evita traficul de la boti, iar pentru a porni player-ul este necesar sa dati click direct pe el. Tineti cont si de faptul ca dupa ce dati click pe acesta, apare cel galben pe care va trebui sa dati iar click, altfel nu porneste videoclipul. E posibil de asemenea daca aveti adblock sa nu functioneze.

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

Profit every 10 minutes!

Noi, cei din linia întâi (1985)

Urmărește filmul Noi, cei din linia întâi (1985) Online Subtitrat Gratis la calitate BluRay 720p. Genurile acestui film sunt 1985, Acţiune, Aventuri, Război, Romanesti . Filmul online Noi, cei din linia întâi (1985) iti este oferit gratuit la o calitate buna si fara intrerupere.

Vizualizari: 67

Categoria: 1985, Acţiune, Aventuri, Război, Romanesti

Regizor: Sergiu Nicolaescu

Data Adaugari: 14/07/2021

Scenariști: Titus Popovici

Uploader: Admin

Durată Film: 2:36:07

Claritate: BluRay 720p

Premii: N A

IMDb: 7.4

Noi, cei din linia întîi este un film românesc realizat de Sergiu Nicolaescu în 1986. Acțiunea filmului se petrece în octombrie 1944 (prima parte) și decembrie 1944 - ianuarie 1945 (a doua parte) pe fronturile din Transilvania, Ungaria și Cehoslovacia.
O parte din filmări, din martie 1985, s-au făcut în incinta fostei Mănăstiri Văcărești, producând o serie de stricăciuni, cea mai gravă fiind fracturarea crucii din marmură a unuia dintre ctitorii mănăstirii, domnitorul Constantin Mavrocordat.Scenariul este scris de Titus Popovici după o idee de Petru Vintilă care a fost folosită și la realizarea filmului Castelul condamnaților (1970).
Film in doua serii, care urmareste dramaticele momente prin care au trecut batalioanele Armatei Romane care s-au aflat in linia intai in ultimele faze ale celui de-al doilea Razboi Mondial. Personajele filmului intruchipeaza oameni normali care, pusi in situatii limita in fata linilor inamice, devin adevarati eroi.
"Dupa momentul "23 august", trupele române au luptat alaturi de cele sovietice pâna la Budapesta. Acolo aveau o pozitie extrem de favorabila pentru a ajunge primii la cladirea Parlamentului Maghiar. Cu câteva zile înaintea atacului final, din ordinul direct al lui Stalin, românii au fost "scosi" din Budapesta. Aceasta este una din povestile aflate în filmul meu, precum si aparitia evreului pianist care a devenit eroul filmului lui Polanski în 2003.
Cu acest film am fost selectionat la festivalul filmului din Los Angeles, o alegere care poate duce la Oscar-ul pentru film strain. Am avut un mare succes de presa. Spuneau ei ca "Noi, cei din linia întâi" pare un film american, pentru mine un adevarat compliment.
Într-un interviu dat postului "Vocea Americii" am spus lucruri destul de dure la adresa regimului din România. Nu stiam atunci ca dupa decembrie 1989 cinematografia româneasca avea sa decada pâna-n pragul falimentului. Am constiinta împacata ca am facut tot ceea ce a depins de mine pentru a salva ce se mai putea" (Sergiu Nicolaescu).

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: