Bine ați venit pe site-ul wWw.ClassiCMovieSHD.CoM - unul dintre cele mai bune site-uri de filme vechi, filme rare si uitate toate pentru vizionare online gratis.
HDRip 720p The Man in the Glass Booth - Bărbatul din boxa de sticlă (1975)

The Man in the Glass Booth - Bărbatul din boxa de sticlă (1975)

The Man in the Glass Booth - Bărbatul din boxa de sticlă (1975)
HDRip 720p
IMDb: 7,2
Arthur Hiller
01:56:23

Drama, adaptarea piesei cu acelasi titlu a lui Robert Shaw, inspirata – la randul sau – de destinul lui Otto Adolf Eichman, fost comandant al unui lagar de concentrare nazist. Arthur Goldman, prosper om de afaceri new-yorkez, e rapit de un grup de agenti israelieni, transportat in Israel si judecat, pentru vina de a fi fost criminal de razboi nazist, care se ascunsese ani la rand sub o identitate de imprumut.

Vizualizari: 33
Premii: 1 Nominalizare OSCAR,1 nominalizare Globul de Aur,1 nominalizare WGA Award
BluRay 720p Maynila: sa mga Kuko ng Liwanag (Manila in the Claws of Light) - Manila - În ghearele luminii (1975)

Maynila: sa mga Kuko ng Liwanag (Manila in the Claws of Light) - Manila - În ghearele luminii (1975)

Maynila: sa mga Kuko ng Liwanag (Manila in the Claws of Light) - Manila - În ghearele luminii (1975)
BluRay 720p
IMDb: 7,8
Lino Brocka
02:06:22

Un tânăr pescar dintr-un sat de provincie ajunge în capitală în încercarea de a-și găsi iubita, care a fost ademenită acolo cu promisiunea de a lucra și de care nu s-a mai aflat nimic. Între timp, ocupă un loc de muncă cu salariu redus la un șantier de construcții și este martor la viața de pe stradă, unde greva morții fără avertisment, corupția și exploatarea sunt obișnuite, iar protestele indică escaladarea tulburărilor civile.

Vizualizari: 37
Premii: 6 premii si 2 nominalizari FAMAS Awards,1 premiu si 1 nominalizare Faro Island Film Festival,1 premiu FOCAL Award,1 premiu Gawad Urian Awards
WEB-DL 720p Wrong Move (Falsche Bewegung) - Mişcare greşită (1975)

Wrong Move (Falsche Bewegung) - Mişcare greşită (1975)

Wrong Move (Falsche Bewegung) - Mişcare greşită (1975)
WEB-DL 720p
IMDb: 7.0
Wim Wenders
01:44:45

Trăind sub influența unei mame opresive, tânărul Wilhelm decide să meargă la Bonn cu dorința de a deveni scriitor. În tren, se întâlnește cu un fost atlet olimpic și cu prietena lui.
O actriță și un tânăr se alătură. De atunci nu se va întâmpla nimic așa cum a fost planificat pentru Wilhelm … 6 zile din viața unui tânăr, 6 zile pentru a-și decide viitorul și a se confrunta cu învățarea realității.
Cei trei salveaza un om de la sinucidere.

Vizualizari: 45
Premii: 1 Nominalizare Chicago International Film Festival,1 premiu Faro Island Film Festival,6 premii German Film Awards
BluRay 720p The Bone Collector – Colecționarul de oase (1999)

The Bone Collector – Colecționarul de oase (1999)

The Bone Collector – Colecționarul de oase (1999)
BluRay 720p
IMDb: 6,7
Phillip Noyce
01:57:57

Lincoln Rhyme, un detectiv din New York, specializat în criminalistică, a fost cândva cel mai bun criminalist din țară. Autor a numeroase romane de succes, Rhyme are un ochi ager pentru detalii și fler pentru indicii, fapt care l-a făcut legendar în cadrul forțelor de poliție din comunitate. Ca urmare a unui accident aproape fatal, pe când era la datorie, Rhyme a fost imobilizat la pat, cu mâinile și picioarele paralizate și cu puțină dorință de a mai trăi. Polițista de teren Amelia Donaghy (ANGELINA JOLIE) este abia trecută de 20 de ani, dar deja se simte mult mai în vârstă. În ajunul transferării sale către o slujbă de birou, ultima sa misiune în calitate de polițistă de teren o conduce către locul unei crime, descoperind un cadavru mutilat. Gândirea sa spontană și actul său curajos nu vor trece neobservate. Colegii polițiști ai lui Rhyme încearcă să îi solicite ajutorul pentru rezolvarea acestei crime groaznice, însă el îi sfătuiește să îngroape totul, declarând că este un caz clasat pentru care nu este dispus să-și irosească timpul. Totuși, după ce aruncă o privire asupra dosarului cu probe materiale și a fotografiilor ce ilustrau aceste probe, Rhyme rămâne intrigat. Iar asta pentru că fotograful care a surprins aceste imagini a văzut de asemenea mesajele ascunse în detalii subtile la locul crimei… de către cineva care vorbește același limbaj cu cel al criminaliștilor. Probabil un criminalist înnăscut.

Vizualizari: 51
Premii: 1 Nominalizare Black Reel Awards,1 nominalizare Blockbuster Entertainment Award,1 nominalizare Image Award,1 premiu Yoga Award
BluRay 1080p The Mosquito Coast - Coasta de țânțari (1986)

The Mosquito Coast - Coasta de țânțari (1986)

The Mosquito Coast - Coasta de țânțari (1986)
BluRay 1080p
IMDb: 6,6
Peter Weir
01:58:13

Un inventator excentric si dogmatic isi vinde casa si isi ia familia in America Centrala pentru a construi o fabrica de gheata in mijlocul junglei. Conflictele cu familia, cu un predicator local si cu natura sunt obstacole mici in calea obsesiei lui.

Vizualizari: 61
Premii: 1 Nominalizare Globul de Aur,1 premiu si 1 nominalizare Young Artist Awards
WEB-DL 1080p Bellissima – Cea mai frumoasă (1951)

Bellissima – Cea mai frumoasă (1951)

Bellissima – Cea mai frumoasă (1951)
WEB-DL 1080p
IMDb: 7,8
Luchino Visconti
01:59:25

Considerat de critici drept un film tipic neorealist, „Bellissima”, în traducere „Cea Mai Frumoasă”, sub pretextul unei povești de pe platourile de filmare, este o analiză dură a societății italiene aflată în plină reconstrucție după al Doilea Război Mondial. Maddalena Cecconi, interpretată de Ana Magnani, sătulă de sărăcie și greutățile cotidiene hotărăște să-i asigure fiicei sale un viitor prosper de vedetă sub lumina reflectoarelor și o înscrie la un concurs de selecție pentru un rol în noul film care urmează să fie produs în studiourile Cinecitta. Pentru a-și vedea visul cu ochii are de luptat cu cinismul și corupția din lumea filmului, dar și cu prejudecățile și lipsa de înțelegere a propriei familii. În film apar și directorul de producție Vittorio Glori și Alessandro Blasetti, regizor atât în rol cat și în viața reală, a cărui replică „Vezi, acesta este cinematograful pe care îl creăm noi” e definitorie pentru film.

Vizualizari: 28
Premii: 1 premiu Italian National Syndicate of Film Journalists
WEB-DL 720p Detective – Crimă în Paris (1985)

Detective – Crimă în Paris (1985)

Detective – Crimă în Paris (1985)
WEB-DL 720p
IMDb: 5,9
Jean-Luc Godard
01:38:13

Vizioneaza filmul Detective – Crimă în Paris (1985) Online Subtitrat In Romana la calitate HD. Acest film a avut premiera pe data de Aug. 23, 1985. Genurile acestui film online sunt: Comedie, Crimă, Dramă.
La un hotel parizian, doi detectivi investighează o crimă, iar un client încearcă să-și calmeze soția nefericită și să rezolve o datorie cu un promotor din lumea boxului.

Vizualizari: 50
Premii: 1 Nominalizare Cahiers du Cinéma,1 nominalizare Cannes,1 premiu Ghent International Film Festival,1 premiu Rotterdam International Film Festival
WEB-DL 720p Who Is Without Sin (Chi è senza peccato...) – Cine este fără de păcat? (1952)

Who Is Without Sin (Chi è senza peccato...) – Cine este fără de păcat? (1952)

Who Is Without Sin (Chi è senza peccato...) – Cine este fără de păcat? (1952)
WEB-DL 720p
IMDb: 6,2
Raffaello Matarazzo
01:40:56

Vizioneaza filmul The Burden of Innocence (1952) Online Subtitrat In Romana la calitate HD. Acest film a avut premiera pe data de Dec. 17, 1952. Genurile acestui film online sunt: Dramă, Romantic.
Despărțită de soțul ei care lucrează în Canada, o femeie rămâne în Italia pentru a-și îngriji sora, a cărei relație nefastă afectează viața tuturor.

Vizualizari: 33
Premii: N / A
WEB-DL 720p Les choses de la vie (The Things of Life) - Întâmplările vieții (1970)

Les choses de la vie (The Things of Life) - Întâmplările vieții (1970)

Les choses de la vie (The Things of Life) - Întâmplările vieții (1970)
WEB-DL 720p
IMDb: 7,6
Claude Sautet
01:24:49

The Things of Life online subtitrat HD este un film de dramă francez din 1970 regizat de Claude Sautet. Bazat pe romanul Les Choses de la vie de Paul Guimard, filmul se înconjoară în jurul unui accident de mașină trăit de personajul principal și evenimentele dinainte și după aceasta.
Titlu Alternativ : Die Dinge des Lebens,These Things Happen,Les Choses de la Vie,Las cosas de la vida,As Coisas da Vida,L'amante,Erotiki apokalypsi,Sellaista on elämä,As Coisas da Vida
După un accident de mașină, un arhitect își analizează viața, în special relațiile cu amanta, soția și fiul său.

Vizualizari: 39
Premii: 1 premiu Cannes Film Festival,1 nominalizare Prix Louis Delluc
BluRay 1080p Backdraft – Focul ucigaș (1991)

Backdraft – Focul ucigaș (1991)

Backdraft – Focul ucigaș (1991)
BluRay 1080p
IMDb: 6,7
Ron Howard
02:17:11

O rasuflare este de ajuns pentru ca totul sa se transfome într-o furie a flacarilor. Ron Howard conduce o distributie de exceptie în acest thriller plin de actiune care va propune misterul, drama si distrugerea pe care o seamana focul asa cum nu ati mai vazut niciodata! Kurt Russel si William Baldwin evolueaza în rolul a doi frati neimpacati, care continua o eroica traditie de familie ca pompieri în Chicago. Dar, odata cu o serie de incendii provocate cu buna stiinta, cei doi frati trebuie sa treaca peste neintelegerile care ii despart pentru a deslusi misterul care pluteste in jurul acestor crime explozive. Scott Glenn, Jennifer Jason Leighm Rebecca DeMornay, Donald Sutherland si Robert DeNiro evolueaza în aceasta aclamata poveste plina de suspans presarata cu unele dintre cele mai terifiante imagini incendiare filmate vreodata.

Vizualizari: 21
Premii: 3 nominalizari Oscar,1 nominalizare BAFTA,2 nominalizari 20/20 Awards,2 nominalizari Awards Circuit Community,1 premiu BMI Film & TV Awards,2 nominalizari MTV Movie + TV Awards
BluRay 720p Captain from Castile - Căpitanul din Castilia (1947)

Captain from Castile - Căpitanul din Castilia (1947)

Captain from Castile - Căpitanul din Castilia (1947)
BluRay 720p
IMDb: 6,9
Henry King
02:21:03

În primăvara anului 1518, lângă Jaén, Spania, Pedro de Vargas ajută un sclav fugar aztec, Coatl, să scape de Diego de Silva – crudul său stăpân. De Silva este “el supremo” în organizația Santa Hermandad și rivalul lui Pedro în fața frumoasei Lady Luisa de Carvajal. Suspectând că Pedro l-a ajutat pe Coatl, de Silva îl întemnițează pe Pedro și pe familia acestuia sub acuzația de erezie.

Vizualizari: 42
Premii: 1 Nominalizare OSCAR
BluRay 1080p Prince Valiant – Prințul Valiant (1954)

Prince Valiant – Prințul Valiant (1954)

Prince Valiant – Prințul Valiant (1954)
BluRay 1080p
IMDb: 6,2
Henry Hathaway
01:40:15

Prince Valiant este un film de aventură din 1954 în Technicolor și Cinemascope de la 20th Century Fox, produs de Robert L. Jacks, regizat de Henry Hathaway, în care joacă James Mason, Janet Leigh, Robert Wagner, Debra Paget și Sterling Hayden.
Un tânăr prinț viking se străduiește să devină un cavaler la curtea regelui Arthur și să-i redea tatălui exilat tronul său de drept.

Vizualizari: 41
Premii: N / A
BluRay 1080p Buster (1988)

Buster (1988)

Buster (1988)
BluRay 1080p
IMDb: 5,8
David Green
01:42:17

Buster Edwards este un soț și tată de familie aparent model. În afară de membrii familiei sale, nimeni nu știe că bărbatul se îndeletnicește cu furtișaguri mărunte care abia îl ajută s-o scoată la capăt cu chiria casei și cheltuielile zilnice. Visul lui Buster este să dea o lovitură care să-l pună la adăpost de toate grijile financiare, astfel că, atunci când i se oferă prilejul să ia parte la un jaf de proporții, care constă în jefuirea trenului de corespondență al Casei Regale, nu stă pe gânduri. După atacul asupra trenului, Buster și complicii lui intră în posesia a 2,6 milioane lire sterline, însă după amprentele găsite într-o fermă folosită de hoți, aceștia cad, unul câte unul, în mâinile poliției. Trei dintre ei reușesc să fugă peste hotare înainte de a fi prinși, printre aceștia numărându-se și Buster, care se stabilește cu familia lui în Acapulco, Mexic. Însă dorul de Anglia natală îl face să se întoarcă, asumându-și în acest fel și riscul de a fi prins.

Vizualizari: 34
Premii: 1 Nominalizare OSCAR,1 premiu BMI Film & TV Awards,1 premiu Brit Awards,1 premiu Globul de Aur,1 premiu Grammy,
BluRay 720p All the Sins of Sodom - Toate Păcatele Din Sodoma (1968)

All the Sins of Sodom - Toate Păcatele Din Sodoma (1968)

All the Sins of Sodom - Toate Păcatele Din Sodoma (1968)
BluRay 720p
IMDb: 6.0
Joseph W. Sarno
01:27:04

Un film erotic despre un fotograf de modă și un agent literar care conlucrează la realizarea unui calendar cu nuduri. Totul pare să meargă bine pană apare misterioasa Joyce.
Henning este un fotograf de modă condus de viziunile gloriei artistice. El este încurajat de un agent literar să producă un volum de nudi erotici și să lucreze pentru a crea aspectul perfect cu modelul său preferat, Leslie. Totul pare să meargă bine până când apare Joyce misterios; Dark și senzual, Joyce joacă jocuri cu ego-ul fotografului, conducând o pană între Henning și Leslie și seducă unul dintre celelalte modele. Orbită de propriile sale ambiții, Henning nu este în stare să vadă pe webul ruinat pe care Joyce este țesut.

Vizualizari: 138
Premii: N / A
BluRay 720p Barfly – Stâlp de cafenea (1987)

Barfly – Stâlp de cafenea (1987)

Barfly – Stâlp de cafenea (1987)
BluRay 720p
IMDb: 7,2
Barbet Schroeder
01:40:00

In regia lui Barbet Schroeder, „Stalp de cafenea” este considerat unul dintre filmele emblema despre decadenta omului modern, o reusita introspectie fara falsa pudoare asupra viciului, artei si iubirii care guverneaza ciudata relatie dintre un barbat si o femeie din Los Angeles-ul sfarsitului de deceniul opt. Mickey Rourke si Faye Dunaway detin rolurile principale, in acest film inspirat de mai multe nuvele scrise de Charles Bukowski, supranumit regele neincoronat al dependentei de alcool. Rourke il interpreteaza pe scriitorul Henry Chinaski, in fapt alter ego-ul lui Bukowski, al carui talent literar este umbrit de pasiunea sa insatiabila pentru licorile bahice. Cind o intalneste pe Wanda Wilcox (Faye Dunaway), o femeie frumoasa si ticnita care ii impartaseste viciul, Henry crede ca in viata lui va interveni o schimbare. Desi pentru moment reuseste sa se mai adune, mai ales ca un editor ii propune un contract avantajos, Henry isi da seama in curind ca proastele obiceiuri nu mor niciodata. Tot ce trebuia sa faca era sa scrie, indeletnicire la care este maestru, egalata doar de priceperea in tainele alcoolului, dar Henry este pe cale sa dea din nou chix. Singura sa scapare este Wanda, si iubirea mistuitoare dintre ei.

Vizualizari: 79
Premii: 1 Nominalizare Cannes Film Festival,2 nominalizari Film Independent Spirit Awards,1 nominalizare Globul de Aur,1 nominalizare SIYAD Award
BluRay 720p California (1977)

California (1977)

California (1977)
BluRay 720p
IMDb: 6,7
Michele Lupo
01:40:04

La sfarsitul razboiului atunci cand cei ce au scapat cu viata se indreapta spre case, soldatii mai descopera odata, daca era necesar ca cei ramasi acasa nu ii pretuiesc la adevarata lor valoare. Michale „California” Random se imprieteneste cu tanarul si idealistul Willy, si impreuna ei incearca sa isi gaseasca drumul inapoi spre casa.

Vizualizari: 110
Premii: N / A
BluRay 720p The Body of My Enemy (Le corps de mon ennemi) – Trupul dușmanului meu (1976)

The Body of My Enemy (Le corps de mon ennemi) – Trupul dușmanului meu (1976)

The Body of My Enemy (Le corps de mon ennemi) – Trupul dușmanului meu (1976)
BluRay 720p
IMDb: 6,7
Henri Verneuil
02:01:09

Francois a disprețuit întotdeauna baronii textile care și-au condus orașul local. Dar sa îndrăgostit de familia Heiress Gilberte. Acum zece ani, s-ar fi căsătorit cu ea. Acum doar ura le ține împreună. Francois este acuzat de crimă. Un prostituat și o stea de fotbal se sacrifică. El crede că a fost încadrat de mulțime. Mergând subteran, el găsește că traseul conduce până la vârf - la familia lui Gilberte. El are nevoie de prieteni. Și prietenii sunt greu de venit în orașul său.

Vizualizari: 73
Premii: N / A
BluRay 720p The Hot Spot – Un loc fierbinte (1990)

The Hot Spot – Un loc fierbinte (1990)

The Hot Spot – Un loc fierbinte (1990)
BluRay 720p
IMDb: 6,4
Dennis Hopper
02:10:09

Aventură, risc și multă pasiune se împletesc pentru a crea o acțiune pe cinste. Drama este construită după firul narativ al nuvelei lui Charles Williams, Hell Hath No Furry și poartă amprenta inconfundabilă a marelui actor și regizor Dennis Hopper. Don Johnson este Harry Madox, rebelul singuratic care ajunge în sălbăticia Texasului și intră, așa cum obișnuiește de-o viață, în mari și tensionante aventuri. Își face datorii mari la niște oameni periculoși și este nevoit să se angajeze la un service de mașini uzate unde atmosfera nu va fi nici pe departe una liniștită. Proprietarul service-ului este George Harshaw, dar mult mai important este că soția patronului este o femeie atrăgătoare și recunoscută pentru cuceririle ei extraconjugale căreia i-a picat cu tronc. Între ei se aprinde o pasiune nebună și neîngrădită de nimic. În peisaj apare, pentru mai multă intrigă, o altă femeie cu o atractivitate diferită de a celeilalte. Amândouă îl învăluie cu farmecul lor, însă el nu este omul care să ocolească problemele, aventura și diversitatea…

Vizualizari: 74
Premii: N / A
WEB-DL 720p Horí, Má Panenko (The Firemen's Ball) - Balul pompierilor (1967)

Horí, Má Panenko (The Firemen's Ball) - Balul pompierilor (1967)

Horí, Má Panenko (The Firemen's Ball) - Balul pompierilor (1967)
WEB-DL 720p
IMDb: 7,5
Miloš Forman
01:10:14

Departamentul pompierilor dintr-un orășel de provincie dă o petrecere mare pentru a celebra a 86-a aniversare a fostului lider. Întregul oraș este invitat, dar lucrurile nu merg conform planului. Cineva fură premiile de la loterie, iar candidatele la concursul de frumusețe organizat cu această ocazie nu prea vor să participe sau nici nu sunt din cale-afară de frumoase. Probabil cel mai cunoscut film cehoslovac din toate timpurile!

Vizualizari: 40
Premii: 1 Nominalizare OSCAR,1 nominalizare Faro Island Film Festival
BluRay 720p Mommie Dearest – Draga mea mamă (1981)

Mommie Dearest – Draga mea mamă (1981)

Mommie Dearest – Draga mea mamă (1981)
BluRay 720p
IMDb: 6,7
Frank Perry
02:08:51

Filmul prezinta relatia dintre mama si fiica sa, care incearca s-o multumeasca. Celebritatea poate avea fete la care nu avem acces: depresii, furie, crize de isterie care alterneaza cu momentele de triumf. Iar acestea au fost o povara mult prea mare pentru fiica ei, a carei constiinta a fost patata mereu de resentimente si vinovatie.

Vizualizari: 47
Premii: 1 Nominalizare NSFC Award,1 nominalizare NYFCC Award,6 premii si 6 nominalizari Razzie Award,3 premii si 2 nominalizari Stinker Award,2 nominalizari Young Artist Award
BluRay 720p The Big Chill – Marea răceală (1983)

The Big Chill – Marea răceală (1983)

The Big Chill – Marea răceală (1983)
BluRay 720p
IMDb: 7,2
Lawrence Kasdan
01:45:18

Harold si Sarah, un cuplu cu probleme, organizeaza o reuniune cu fostii colegi de facultate. Evenimentul e cauzat de sinuciderea unuia dintre fostii colegi, Alex. De-a lungul weekendului, grupul descopera ca legaturile lor sunt intacte, asculta muzica tineretii lor, fumeaza marijuana, creandu-se astfel duo-uri amoroase neasteptate. Grupul e format din Michael, un jurnalist blazat, Sam, un star TV, Karen, o mama nefericita, Nick, un veteran din Vietnam dependent de droguri si Meg, o femeie de cariera, care si-ar dori un copil. Alaturi de ei se afla si Chloe, iubita stranie a lui Alex, care se indragosteste de Nick.

Vizualizari: 42
Premii: 3 nominalizari Oscar,1 nominalizare BAFTA,1 nominalizare DGA Award,2 nominalizari Globul de Aur,1 nominalizare LAFCA Award,1 premiu NBR Award,1 premiu Toronto International Film Festival,1 premiu WGA Award
BluRay 720p Eyes Wide Shut – Cu ochii larg închiși (1999)

Eyes Wide Shut – Cu ochii larg închiși (1999)

Eyes Wide Shut – Cu ochii larg închiși (1999)
BluRay 720p
IMDb: 7,4
Stanley Kubrick
02:38:58

Cruise. Kidman. Kubrick. Trei nume care au asigurat în 1999 suspansul, succesul și speculațiile celui mai controversat film al ultimilor zece ani – Eyes Wide Shut. Interesul enorm stârnit în urmă cu trei ani de la premiera acestui film a fost alimentat de multiple cauze. Pe lângă conținutul peliculei care abundă într-o disecare artistică și deloc gratuită a sexualității și a stilului voyeuristic de mânuire a camerei, Eyes Wide Shut a fost învăluit într-un mister total până la prima proiecție într-un cinematograf. Kubrick a dispus casei de producție Warner Bros să nu permită departamentului de promovare și marketing să divulge niciun amănunt referitor la film, sporind astfel enigma. Distribuirea lui Tom Cruise și a lui Nicole Kidman în rolurile principale – la vremea aceea împreună și formând cel mai sexy și pasional cuplu de la Hollywood – a contribuit din plin la mirajul acestei pelicule. Mai mult, moartea neașteptată a creatorului Kubrik, cu doar câteva săptămâni înainte de premieră, a transformat Eyes Wide Shut într-un film cult, încă înainte de a rula în cinematografe și într-un testament artistic, adulat de unii, hulit de alții, al unuia dintre cei mai mari regizori din istoria filmului.

Vizualizari: 47
Premii: 1 premiu si 2 nominalizari Saturn Award,1 premiu si 2 nominalizari Blockbuster Entertainment,1 premiu Top 10 Film Award,3 nominalizari CFCA Award,1 nominalizare Globul de Aur,6 nominalizari OFTA Film Award + alte premii si nominalizari
BluRay 1080p A Woman for All Men - O femeie pentru toți bărbații (1975)

A Woman for All Men - O femeie pentru toți bărbații (1975)

A Woman for All Men - O femeie pentru toți bărbații (1975)
BluRay 1080p
IMDb: 4,9
Arthur Marks
01:35:22

Miliardarul irascibil și dominator Walter McCoy se căsătorește cu frumoasa, dar umbrită și duplicitară Karen Petrie. Fiul lui Walter, Steve, devine automat îndragostit de Karen, în timp ce fiica lui Walter, Cynthia, și Sarah, menajeră loială, suspectează că ceva s-a întâmplat. Acest lucru provoacă o rețea încurcată de înșelăciune, infidelitate și chiar crimă.

Vizualizari: 213
Premii: N / A
BluRay 720p The Promised Land (Ziemia obiecana) - Pământul făgăduinței (1975)

The Promised Land (Ziemia obiecana) - Pământul făgăduinței (1975)

The Promised Land (Ziemia obiecana) - Pământul făgăduinței (1975)
BluRay 720p
IMDb: 7,9
Andrzej Wajda
02:49:43

Pământul făgăduinței este un film din 1975 regizat de Andrzej Wajda. În sondajul din 2015 realizat de Muzeul Polonez al Cinematografiei din Łódź, Pământul făgăduinței a fost considerat cel mai bun film polonez din toate timpurile.
Lodz (Polonia), sfarsit de secol XIX si in plina revolutie industriala. Intr-un centru de textile lucreaza asiduu si in conditii nu foarte sigure, muncitori din clasa de jos, la comanda unor industrialisti fara scrupele. Trei tineri prieteni, un polonez, un evreu si un neamt, strang bani pentru a construi propria lor fabrica de prelucrare a matasii, folosindu-se de mijloace din cele mai perfide. Filmul urmareste drumul lor feroce spre imbogatire.

Vizualizari: 107
Premii: 1 Nominalizare OSCAR,1 premiu si 1 nominalizare Faro Island Film Festival,5 premii Polish Film Festival,1 premiu Valladolid International Film Festival,1 premiu Moscow International Film Festival
BluRay 720p Blutsbrüder (Blood Brothers) - Frați de cruce (1975)

Blutsbrüder (Blood Brothers) - Frați de cruce (1975)

Blutsbrüder (Blood Brothers) - Frați de cruce (1975)
BluRay 720p
IMDb: 5,2
Werner W. Wallroth
01:31:55

Un sat indian este atacat de armata americană. Indienii sunt ucişi în masă, cu cruzime. Harmonika, unul dintre soldați, este dezgustat de crimele împotriva femeilor și a copiilor nevinovați. El decide să părăsească armata, şi merge să trăiască cu indienii, îndrăgostindu-se de o femeie din tribul acestora. Harmonika devine prieten foarte bun cu Härter Felsen, unul dintre cei mai curajoşi indieni, indieni pe care îi va respecta, înţelegând că aceştia nu sunt bestii.

Vizualizari: 138
Premii: N / A
BluRay 1080p The Wilby Conspiracy - Seminţele urii / Conspiraţie Împotriva Lui Wilby (1975)

The Wilby Conspiracy - Seminţele urii / Conspiraţie Împotriva Lui Wilby (1975)

The Wilby Conspiracy - Seminţele urii / Conspiraţie Împotriva Lui Wilby (1975)
BluRay 1080p
IMDb: 6,4
Ralph Nelson
01:45:50

Sidney Poitier și Michael Caine fac roluri formidabile într-un thriller palpitant cu acțiunea situată în moderna Africa de Sud, unde tensiunile rasiale sunt gata să izbucnească într-un conflict mondial. Un activist anti-apartheid de culoare și un briatnic ce îi împărtășea opiniile intră în atenția unui polițist rasist din Africa de Sud. “The Wilby Conspiracy” este plasat în Africa de Sud, în vremea în care Apartheid-ul era ceva obșnuit. Shack Twala (Sidney Poitier) era un activist politic care își găsește un aliat în britanicul Keogh (Michael Caine). Amândoi sunt luați la întrebări de polițistul rasist Horn (Nicol Williamson), care speră că cei doi îl vor ajuta să dea de șeful activiștilor, Wilby (Joe De Graft). Pelicula are la bază romanul “The Wilby Conspiracy” al lui Peter Driscoll.

Vizualizari: 114
Premii: N / A
HDRip 720p Sarajevski atentat (The Day That Shook The World) (Atentat u Sarajevu) - Atentatul de la Sarajevo (1975)

Sarajevski atentat (The Day That Shook The World) (Atentat u Sarajevu) - Atentatul de la Sarajevo (1975)

Sarajevski atentat (The Day That Shook The World) (Atentat u Sarajevu) - Atentatul de la Sarajevo (1975)
HDRip 720p
IMDb: 6,1
Veljko Bulajić
02:10:34

Atentatul de la Sarajevo (titlul original: în sârbocroată Atentat u Sarajevu) este un film dramatic coproducție iugoslavo-cehoslovaco-westgerman, realizat în 1975 de regizorul Veljko Bulajić. În film este vorba despre pregătirea și ducerea la capăt a atentatului din Sarajevo la 28 iunie 1914, asupra urmașului tronului austro-ungar Franz Ferdinand al Austriei și al soției acestuia Sophie Chotek, în care aceștia au fost omorâți, cea ce a dus la izbucnirea Primului Război Mondial.
Protagoniștii filmului sunt actorii Christopher Plummer, Florinda Bolkan, Maximilian Schell și Irfan Mensur.

Vizualizari: 116
Premii: 1 premiu San Sebastián International Film Festival
DVDRip Avenging Force - Furia răzbunării (1986)

Avenging Force - Furia răzbunării (1986)

Avenging Force - Furia răzbunării (1986)
DVDRip
IMDb: 7.0
Sam Firstenberg
01:38:59

Expertul în arte marțiale Matt Hunter era unul dintre cei mai promițători membri ai armatei, până în ziua în care părinții lui au fost uciși de teroriști, iar el a fost nevoit să se retragă la ferma familiei din Louisiana pentru a avea grijă de sora lui de 12 ani, Sara, și de bunicul lor, Jimmy.

Vizualizari: 150
Premii: N / A
HDRip 720p Zyciorys (Life Story) - Curriculum Vitae (1975)

Zyciorys (Life Story) - Curriculum Vitae (1975)

Zyciorys (Life Story) - Curriculum Vitae (1975)
HDRip 720p
IMDb: 6,7
Krzysztof Kieślowski
00:28:57

Un barbat exclus din Partidul Muncitorilor Uniti din polonia (PZPR) este adus in fata comitetului de Control al Partidului si supus unui interogatoriu umilitor. Absurdul situatiei, deznodamantul de dinainte stiut al intregii proceduri, lipsa de aparare a acuzatului in fata invadarii prorpiei sale intimitati de catre o instanta aproape abstracta apropie filmul de "Procesul" lui Kafka. Pentru a lealiza "Curriculum Vitae" care este un para-documentar, Kieslowski n-a filmat adevarata victima, ci a folosit un barbat care avea aceasi "hiba" la dosar ca victima. Povestea victimei din film este scrisa de Kieslovsky, dar Comitetul de Control al Partidului este real. Inregistrarea sonora a filmului a fost ulterior folosita de catre cineast pentru realizarea singurului sau spectacol de teatru, montat de Teatrul Vechi din Cracovia.

Vizualizari: 65
Premii: 1 premiu Krakow Film Festival
BluRay 720p The Romantic Englishwoman - O Englezoaică Romantică (1975)

The Romantic Englishwoman - O Englezoaică Romantică (1975)

The Romantic Englishwoman - O Englezoaică Romantică (1975)
BluRay 720p
IMDb: 6,2
Joseph Losey
01:51:47

Realitate sau fictiune?Plictisita de viata sa monotona, Elisabeth Fielding, sotia unui romancier britanic de succes, traieste o scurta si intensa aventura alaturi de un tanar intalnit intamplator.

Vizualizari: 101
Premii: N / A
HDRip 720p Hyperion (1975)

Hyperion (1975)

Hyperion (1975)
HDRip 720p
IMDb: 5,8
Mircea Veroiu
01:21:55

"Hyperion, o dramă modernă, scrisă de Mihnea Gheorghiu, cu ecouri livrești din Eminescu și Verlaine, cu ecouri cinematografice din Alain Resnais. Sub aparențe de science fiction, o dramă sufletească, povestea unei femei (în rol: Adela Mărculescu) care își privește propriul eșec afectiv, la ora unui lucid dialog interior". Călin Căliman, 2000 ("Istoria filmului românesc"). Tot ce are sunt doar ecouri din vremuri din fericire apuse. Drama se desfășoară lent și nu are o bază solidă de fapte sau de scenariu. Sfârșitul ca și începutul filmului sunt nebuloase.

Vizualizari: 72
Premii: N / A
HDRip 720p La chair de l'orchidée (Flesh Of The Orchid) - Senzualitatea orhideei (1975)

La chair de l'orchidée (Flesh Of The Orchid) - Senzualitatea orhideei (1975)

La chair de l'orchidée (Flesh Of The Orchid) - Senzualitatea orhideei (1975)
HDRip 720p
IMDb: 5,9
Patrice Chéreau
01:50:30

O tânără și foarte bogată moștenitoare e închisă într-un azil psihiatric de către matușa care o crescuse și care vrea s-o împiedice pe fată să intre în posesia averii ce i se cuvine.

Vizualizari: 112
Premii: 2 nominalizari César Awards France
1 2 3 ... 87 88 »